Curăţenia de Crăciun

13dec.10

Hai să recunoaştem şi să afirmăm o dată pentru totdeauna. Împreună! Nu facem curăţenie pentru noi!

Nu, nu pentru noi… O facem pentru voi, care veniţi în vizită o singură dată pe an la ore mici cu multe beri la bord, nu va descălţaţi, vărsaţi berea pe masă şi daţi prăjiturile pe jos! DA! Muncim zile în şir ca să nu existe niciun fir de praf pe mobilă, intrăm în cele mai adânci sertare unde nu a mai pătruns lumina de luni întregi şi curăţăm şi ultimul centimetru de mobilă. Pentru VOI!

Ştim că nu o să deshideţi exact sertarul cu condimente şi o să ne lăudaţi pentru hârtia roşie pe care am folosit-o înăuntru, şi că nu vă interesează deloc, dar deloc, că frigiderul a fost dezgeţat şi spălat de 3 ori cu bicarbonat şi lămâie, atâta timp cât e plin de bere.

Dar nu ne putem abţine. Curăţenia de crăciun e sport naţional şi concurenţa e mare. Dacă vecina spală de 3 ori geamurile, şi o vezi, tu le vei spăla de 4 ori, doar ca să o poţi apoi bârfi pe scară… Covoarele? Bătute până le doare şi date cu peria să strălucească, franjurii periaţi cu atenţie, pregătiţi pentru bocancii aducători de noroi. Cămară, bucătăria, uşile de la camere, şuruburile de la scaun, cheia de la budă, ligheanul albastru şi gaura de la aspirator! Toate trebuie să lucească în aşteptarea sărbătorilor. Ne spetim zile în şir şi suntem în stare să ne luăm zile libere din concediu doar ca să apucăm să terminăm „curăţenia de iarnă”.

Suntem atât de obsedate de cum ne privesc ceilalţi încât facem curăţenie înainte să vină menajera doar ca să nu ne facem de ruşine că a fost prea murdar!!!!

Aşa că, dragilor, anul acesta va rog să nu uitaţi să mă felicitaţi pentru mânerul sertarului al doilea din bucătărie şi pentru ochiul din dreapta jos de la aragaz. La fel, voi curăţa în mod deosebit cablul de la televizor şi telefonul fix!

Acum vă rog să ma scuzaţi. Plec să lustruiesc dozele de bere.

Reclame


9 Responses to “Curăţenia de Crăciun”

 1. Nu gresea cine zicea ca se recomanda sa faci curatenie dupa sarbatori, si nu inainte!

 2. „Suntem atât de obsedate de cum ne privesc ceilalţi încât facem curăţenie înainte să vină menajera doar ca să nu ne facem de ruşine că a fost prea murdar!!!!” :)))))))))))))))))) speechless

 3. :)) mai, dar cine te-a suparat asa? 🙂

  Io fac curatenie, da’ la mine n-o sa vina nimeni.

  • 4 thezaineasca

   nici eu nu astept multi oaspeti :p
   ma refeream la panica provocata de venirea sarbatorilor 😀 curatenie, mancare, curatenie, pune masa, strange masa.. multe femei nu mai apuca sa se bucure intr-adevar de spiritul sarbatorilor si stau intr-un stress continuu 🙂
   eu personal nu ma stressez asa de tare 😛

 4. 5 cecisor

  Eu fac curatenie indiferent daca am sau nu invitati, imi place atmosfera relaxanta de dupa, cand stiu ca am terminat o treaba si nu ma mai streseaza firicele de praf. Si parca se si lumineaza casa 😀

 5. 😀 Savuros…
  Un pont: daca in timpul curateniei dai de gramezi de obiecte pe care nu le mai folosesti de ani de zile, si te impiedici de ele doar cand stergi praful, ia in considerare si optiunea de a le dona cuiva care are nevoie de ele si le-ar pune la treaba 😉

 6. si a mea e innebunita cu curatenia de fiecare data cand vine cineva in vizita. nu trebuie sa fie Craciun ca sa ma puna sa duc gunoiul, sa aspir, sa spal vasele, sa dam cu mopul…sa nu care cumva sa spuna cineva ca vai Doamne, a gasit un fir de praf la noi. si nu, nu pentru noi facem…. :))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: