Contracepţie, pastile, kile

25nov.10

Am primit o leapşa de la Nebuloasa despre cea mai bună metodă contraceptivă. Aşa o să afle şi părinţii mei că nu mai sunt virgină… Mulţu, Nebu 🙂

Povestioara mea începe de la prima pastilă contraceptivă şi primul kilogram în plus. Da, trebuia să-l ascult pe tata când mi-a zis: tu fată, io-ţi dau bani, da’vezi numa să nu te îngraşi! (cum să nu-l iubeşti)

Ca orice femeie care se respectă şi fiind puţin obsedată de gândul că mă voi face cât o vacă (relaxaţi-vă, m-am făcut), am mers la medic, că vorba aia, tanti doctor trebuie să ştie ce să-mi recomande. Zis şi făcut. După câteva întrebări de rutină, neconcludente, evident, a venit verdictul: Marvelon (am aflat apoi că se dădea gratuit şi se recomanda pentru toată lumea).

Am început liniştită să iau, cu gândul că oricum de la 45 de kilograme – şi făcând sport de performanţă – chiar dacă mă îngraş puţin tot e bine.

În primele 3 luni m-am îngrăşat 6 kilograme. Am schimbat medicul şi m-am dus să-i cer sfatul unei alte doamne. I-am explicat cum stă treaba şi ea, uitându-se la cele 51 de kilograme ale mele a zis că pot liniştită să mai iau.

Încă 3 luni… încă 6 kilograme.

Reacţia ei când m-am întors după 3 luni a fost: Hmmm. cred că am aşteptat prea mult…. Reacţia mea a fost să-i fut o palmă… şi acum îmi pare rău că m-am abţinut.

Degeaba le-am schimbat, am renunţat, am luat iar. Am continuat să mă îngraş. Am ajuns la 70 de kilograme… Numai eu şi doamna doctor Simu ştim cum le-am dat jos.. o parte  (aici ţin să-i mulţumesc mamei mele că mi-a făcut programarea, fără tine mami..).

Deci, ca să revin la subiect, sugerez o analiză hormonală şi un medic specialist înainte de a folosi o metodă contraceptivă. Dacă începeţi să va îngrăşaţi, renunţaţi şi mergeţi de urgenţă la medic. Sunt multe metode şi până la urmă fiecare femeie e diferită. În cazul bărbaţilor, dacă începeţi să va îngrăşaţi, relaxaţi-vă, e de la bere. Sau sunteţi însărcinaţi.

Şi pentru că mi-am dat seama că dacă pun poze lumea intră mai des, o să mă fac de rahat maxim (că doar e blogul meu, îmi permit) şi o să mă expun în toată frumuseţea-mi, la aproape 70 de kilograme (zic aproape că am fost şi mai multă, prietenii ştiu).

Iubiţi-vă dragilor şi folosiţi cu încredere prezervativul!

A, şi Salvaţi Roşia Montană 🙂

Reclame


10 Responses to “Contracepţie, pastile, kile”

 1. Calendarul, prietenul ce mai bun al omului 😀

  • 2 thezaineasca

   calendarul nu e o metoda contraceptiva, doar daca ea il tine intre genunchi :)))

   • Well yeah 😛 Si o poti face fara condom! 😀 Dar da, condomul e baza sau anticonceptionale.. recomandate cum trebuie.

    Iti urez succes cu chestiunea asta >:D<

 2. E un mit foarte cunoscut cum că te îngraşi de la anticoncepţionale. Este foarte adevărat că se poate întâmpla şi asta, însă numai în cazul în care nu sunt potrivite organismului. De asta se recomandă analizele hormonale pt a se afla concentraţia corespunzătoare de etinilestradiol respectiv drospirenonă (cei mai întâlniţi hormoni în contraceptive). Eu iau anticoncepţionale la recomandarea medicului endocrinolog în care am mai multă încredere în ceea ce priveşte recomandarea anticoncepţionalelor, şi nu m-am îngrăşat deloc. E adevărat, poate creea o mică poftă de foame la început, dar treci uşor peste perioada aia.

  • 5 thezaineasca

   Asa am facut si eu intr-un final, am mers la endocrinolog, mi-am facut analize hormonale si acum totul e sub control. Dar problema e ca de la inceput ar fi trebuit medicul sa-mi recomande analize, nu intrebari de pe o foaie.

 3. Ca un voyeur adevarat de tipul 2.0 ma uitam la pozele din tineretea ta. Ai potential… Keep on GIMMY! 🙂

 4. cei mai multi medici recomanda medicamente dupa ureche si foarte rar te trimit la analize inainte de administrarea pastilelor.

 5. 8 Victor Bud

  Bine ca te-ai dus la d-na dr. Simu, ca de te duceai la d-l dr Simu, iti recomanda (ca noua tuturor) un kivi s-o banana pana vine salvarea… cat despre fapul ca ti s-a facut ‘pofta de foame’ nu mai zic nimic… Numa de bine.

 6. Deci, horror story, jur 😦
  Eu nu m-am ingrasat de la pastile. Ba am slabit..de la 75 kg la 55 kg; dieta, sport, etc…sa ne intelegem
  Plus ca nu am avut nici o alta problema cu ele.

 7. 10 gigix

  un mister rezolvat! goody:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: